keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Rodos muistoja part 3 -Rhodoksen kaupunki

Lauantain lämpöisyys jatkui myös sunnuntaina, joten hotellin uima-altaan kutsu oli niin kova, että koko sunnuntaipäivä meni auringosta nauttien ja uiden. Vierailu Rhodoksen kaupungissa siirtyi siis maanantaille. Toisaalta sunnuntaina kaikki kaupatkaan eivät olisi olleet avoinna, joten siinäkin mielessä viikon aloittaminen shoppailulla tuntui parhaalle idealle.


Maanantai aamuna heärsimme todella hyvissä ajoin aamiaiselle. Olimme edellisenä iltana punninneet kahta eri vaihtoehtoa, jolla pääsisimme Rodoksen kaupunkiin. Taksimatka perille maksoi 8 euroa eli 4 euroa per henkilö ja bussimatka taas alle kaksi euroa per henkilö. Päädyimme valitsemaan bussin siitäkin huolimatta, että ne ovat usein ruuhkaisia. Meillä kuitenkin kävi sen verran hyvä tuuri, että bussissa mahtui hyvin istumaan eikä bussi tullut lähellekkään täyteen. Matka kesti noin 15 minuuttia.
Hyppäsimme ulos bussista Nea agora -asemalla, joka on vanhankaupungin ja sataman vieressä.







Rodoksen vanhakaupunki hurmasi kummatkin heti ensi silmäyksellä. Aivan kun olisi ollut keskellä historiallisen näytelmän lavasteita. Näyttelijöiden puvustus ei vaan ollut kunnossa. Kävelimme kaupungin katuja useamman kilometrin verran ja ihastelimme pieniä putiikkeja sekä ravintoloita että kahviloita. Kaikkia sivukatuja emme millään ehtineet käydä tutkimassa, sillä vanhakaupunki on yllättävän laaja.








Tunnelmallisista ravintoloista ja putiikeista huolimatta jätimme lounaan syönnin ja ostosten teon Rodoksen "uuden kaupugin" puolelle, sillä vanhankaupungin hinnat olivat moninkertaiset.

Rodoksen kaupungin ostosmahdollisuudet ovat kattavat. Ainakin me saimme monta tuntia kulumaan kiertäessämme eri putiikkeja, joissa melkein jokaisessa oli jonkinlainen alennusmyynti menossa. Vaikka liikkeissä olikin hyvät ilmastoinnit, niin ei sovituskopissa viitsinyt vierailla turhan usein, sillä vaatteiden sovittaminen ja nihkeä iho eivät olleet kovin mukava yhdistelmä. Siitäkin huolimatta muukamme tarttui hyvä määrää uusia vaatteita ja asusteita Suomeen vietäväksi.



Kello oli jo reippaasti yli neljän kun menimme odottamaan bussia Nea agoran bussiasemalle. Totesimme kuitenkin melko pian, että bussi tulisi olemaan aivan täynnä eikä kumpaakaan huvittanut ahtautua ostoskassien kanssa ruuhkabussiin. Kävelimme siis läheiselle taksi-asemalle ja huristelimme taksikyydillä takaisin hotellille. Lomamatkan puoliväli oli ylitetty.



<3 Hanna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti