keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Luxemburg Part 3

Viimeinen päivä Luxemburgissa. Aamu ei sään puolesta luvannut kovinkaan hyvää; vettä ei satanut, mutta tuuli oli melko kova ja aurinko oli piilossa paksun pilviverhon takana kun suuntasimme taas kohti kaupungin keskustaa. Saara oli jo aiemmin varannut meille pöydän La Table du Pain ravintolasta brunssia varten.

La Table du Pain sijaitsee aivan Place d´Armesin laidalla ja on leipomo tyyppinen ravintola, jonka brunssi kyllä todellakin vei kielen mennessään ja piti kylläisenä pitkälle päivään asti. Brunssia tarjoillaan aina viikonloppuisin kello kolmeen asti. Juuri tuohon brunssiaikaan ravintola on yleensä todella täynnä, ja pöytävaraus kannattaa todellakin olla, sillä ilman sitä ei brunsseilu välttämättä onnistu.

Brunssi menuun, jonka valitsimme kuului korillinen erilaisia leipiä, kolme eriliasta hilloa, vapaa valintainen kahvi, tuoremehua ja lautanen, jossa oli muun muassa kananmunaa ja pekonia. Jos brunssi ei nappaa niin La Table du Pain:sta löytyy myös lounasta ja suuri valikoima erilaisia leipomotuotteita eli miten päin tahansa paikka kannattaa käydä katsastamassa.


Brunssin jälkeen käväisimme vielä nopeasti hotellilla ja sillä välin sääkin koki ihme muutoksen; aurinko tuli esiin pilvien takaa ja tuuli tyyntyi. Sään parantuminen oli todella hyvä juttu, sillä olimme päättäneet, että juuri sunnuntaina menisimme tutustumaan Grund:iin. Grund on Luxemburgin kaupungin asutusalue, joka sijaitsee laaksossa keskustan alapuolella Alzette joen penkalla. Laaksoon voi laskeutua joko hissillä (hissi vaihtoehtoja on monia) tai sitten kävellä. Luxemburg Part 1 postauksessa mainittu lasinen Pfaffenthal Lift on yksi niistä hisseistä, joilla alas laaksoon voi laskeutua. Maisemia en edes ala kuvailla vaan annan kuvien puhua puolestaan:








Törmäsimme Grundissa moniin piknik seurueisiin ja pienissä viihtyisissä ravintoloissa sekä kahviloissa oli melkein tupaten täyttä. Kävelimme myös pienen nykytaide tapahtuman lävitse ja nautimme ilmassa tuoksuvasta kukkien tuoksusta. Saimme kulumaan Grundissa useamman tunnin ja loppu illan vietimme keskustassa. Luxemburgissa ei yleensä sunnuntaisin ole auki muuta kuin vain harvat ja tietyt kaupat, mutta juuri tuona sunnuntaina meillä kävi hyvä tuuri, sillä kyseessä oli kesäkuun ensimmäinen sunnuntai. Luxemburgin keskustan kaupat ovat auki joka kuun ensimmäinen sunnuntai kello kahdesta kello kuuteen.


Siinä istuessani viimeistä kertaa, ainakin juuri silloin, Cercle-Citéen portailla ja katsellessani aukiolla olevia ihmisiä ja kuunnellessani orkesterin soittamaa musiikkia tuntui jotenkin todella onnelliselta. <3

Seuraavia reissu päivityksiä, sitten Rhodoksen auringon alta.

<3 Hanna




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti