sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Irtiotto arjesta -Tammikuinen Berliini





Se tunne, kun lentokone nousee Helsinki-Vantaan lentokentältä innostaa minua aina; vatsassa lentelee perhosia ja mielen valtaa innostuneisuus. Vaikka matkakohde olisikin ennalta tuttu ja vain reilun tunnin lentomatkan päässä, tuntuvat uudet kokemukset ja se pieni irtiotto arjesta aina mahtavalta. Aina ei tarvitse lähteä kauas.




Tammikuinen Berliini ei todellakaan aluksi tarjonnut sitä parastaan sään puolesta, kun kaksi blondia (riemuidiootit) suuntasivat Tegelin lentokentältä kohti Landsberger Alleella sijaitsevaa hotellia. Tuuli oli kova, ja räntää satoi vaakatasossa suoraan päin kasvoja. Onneksi hotelli kuitenkin löytyi melko nopeasti paikallisen avun turvin, ja ratikka vei melkein suoraan hotellin ovelle. Pikaisen siistiytymisen jälkeen kummankin ensimmäinen ajatus oli ruoka. Räntäsade oli jo tipotiessään, kun ajelimme ratikalla kohti Alexanderplatzia. 

Olen käynyt Berliinissä edellisen kerran kesällä 2014 ja jo silloin ihastuin ikihyväksi kaupungin rentoon ilmapiiriin, halpaan hintatasoon ja erityisesti niihin pieniin tunnelmallisiin kahviloihin sekä leipomoihin, joita löytyy melkein jokaisesta kadunkulmasta.  Paikalliset herkut eli Döner kebab ja Apfel Strudel tuli testattua myös nyt -  kolme vuotta myöhemmin.
 






Kaupungin rento ilmapiiri tarttui meihinkin melko nopeasti, vaikka aluksi esimerkiksi oluen juominen metrossa tai ylipäätään julkisessa kulkuneuvossa tuntui sille, kun olisi tehnyt jotain väärää. Paikallisilla näytti kuitenkin selvästi olevan tapana käydä perjantain työpäivän päätteeksi hakemassa kaupasta pullo olutta viikonlopun alkamisen kunniaksi ja nauttia se kotimatkalla. Rento ja kiireetön ilmapiiri jatkui myöhemmin illalla sekä yöllä, kun kävelimme pitkin Itä-Berliinin katuja. Kävimme pyörähtämässä erilaisissa pubeissa ja ruokapaikoissa, joissa iloksemme huomasimme, kuinka ihmiset todellakin puhuivat keskenään ja kännykät pysyivät taskuissa. Mekin tutustuimme muun muassa australialaiseen pariskuntaan, ja heidän kanssaan keskusteltaessa ei todellakaan edes tehnyt mieli kaivaa puhelinta esille.




Ilman shoppailua ei tästäkään reissusta selvitty, sillä Berliinin halpa hintataso suorastaan pakotti tekemään ostoksia. Alexanderplatzilla sijaitseva Primark, ostoskeskus Alexa sekä TK Maxx täyttivät matkalaukkumme ääriään myöten. Jos suunnittelee viikonloppureissua Berliiniin, kannattaa ostosreissu hoitaa viimeistään lauantaina, sillä sunnuntaina suurimmat liikkeet ovat kiinni ja avoinna ovat ainoastaan satunnaiset päivittäistavaroita myyvät kaupat sekä kioskit.





Sunnuntaina eli viimeisenä minilomapäivänä suuntasimmekin heti aamiaisen jälkeen Bernauer Strasselle Mauerparkin ulkoilmakirpputorille, josta löytyy kaikenlaista uutta ja käytettyä tavaraa, kuten vaatteita, huonekaluja, kirjoja ja koruja. Kirpputorilta löytyy myös ruokaa ja juomaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla Nutella crepejä, jotka todella vievät kielen mennessään.





Maanantaina iltapäivällä kotiovea avatessa nauratti edelleen sunnuntainen jalkapatikka, kun päätimme, että haluamme ehdottomasti vielä viimeisenä Berliini-iltana juoda muutaman oluen sekä syödä viimeiset karkit ennen kotiinpaluuta ja alkavaa kymmenen viikon dieettiä. Muutenkin tuon neljän päivän aikana tuli naurettua useasti niin paljon, että kyyneleet valuivat silmistä ja vatsaan koski. Aika onnistunut irtiotto arjesta!



<3 Hanna
#gobighomeisboring

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti